Dit ben ik!

Hi! Leuk dat je op mijn website kijkt, dat betekent dat je nieuwsgierig bent naar de slaap van kinderen of dat je wellicht mijn hulp goed kunt gebruiken.

Laat ik mij zelf eerst even voorstellen: ik ben Frouke Bergsma en ik ben 30 jaar. Ik woon samen met mijn vriend en zoontje van 2 in Woerden. Door de komst van mijn zoon ben ik mij gaan verdiepen in de slaap van baby’s. Structuur en ritme vind ik belangrijk en ik was benieuwd naar deskundig advies en ervaringen van andere ouders. Hoewel het internet mij een flink eind op weg heeft geholpen, bood het geen oplossing toen mijn zoontje ’s ochtends steeds vroeger wakker werd en dit ons opbrak. Op dat moment hebben wij een slaapcoach ingeschakeld. Zij zette voor ons de puntjes op de welbekende i en de vroege ochtenden waren verleden tijd.

Ik raakte zo geïnspireerd door de theorie achter het slapen van baby's en kinderen dat ik besloot om, naast mijn werk in het HR vak, de opleiding Baby Sleep Consult Training te volgen om uiteindelijk zelf als slaapcoach aan de slag te kunnen gaan.

Nu is het moment eindelijk daar en is SlaapFrouke een feit. Na veel succesvolle (freelance) trajecten ben ik nog gemotiveerder om ook andere ouders en kinderen te ondersteunen bij het creëren van voldoende dag- en nachtrust. Want slapen is een kunst en ik help jullie daar graag bij!

Mijn gevolgde opleiding

Baby Sleep Consultant is een opleiding die afkomstig is uit Nieuw-Zeeland. Tijdens de opleiding leg je de basis door je te verdiepen in de theorie over slaap, grotendeels afkomstig uit wetenschappelijke literatuur. Daarna is het tijd om alles wat je geleerd hebt in de praktijk toe te passen. In totaal heb ik 16 gezinnen met kinderen in de leeftijd van 0 tot 5 jaar geholpen met een op maat gemaakt slaapplan en twee weken coaching. Het resultaat lees je terug in de ervaringen. Na ruim 400 studie-uren was het moment eindelijk daar, mijn eigen certificering. Wat ben ik trots!